Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Ώρα της Γης


Εξοικονόμηση ενέργειας που ισοδυναμεί με την παύση λειτουργίας ενός μέσου εργοστασίου της ΔΕΗ για μία ώρα επιτεύχθηκε το Σάββατο κατά την Ώρα της Γης στην Ελλάδα. Από τις 20.30 έως τις 21.30 της 28ης Μαρτίου το φορτίο του δικτύου ηλεκτροδότησης μειώθηκε κατά 300 μεγαβάτ, που αντιστοιχεί στις ανάγκες φωτισμού 600.000 ελληνικών νοικοκυριών αν αυτά είχαν αναμμένους 5 λαμπτήρες ισχύος 100 βατ κατά μέσο όρο.
«Όλα τα μνημεία, όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι, κτίρια όπως η Βουλή των Ελλήνων και το ΟΑΚΑ αλλά και ο Λόφος του Λυκαβηττού και ο Λευκός Πύργος ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ώρας της Γης και κατέβασαν το Σάββατο το βράδυ για μία ώρα τους διακόπτες. Απ΄ ό,τι φάνηκε η δράση μας κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη στέφθηκε με επιτυχία», λέει στα «ΝΕΑ» ο Γιώργος Βελλίδης, επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας του WWF Ελλάς. «Είμαστε αισιόδοξοι πως η αίσθηση ευθύνης που βιώσαμε μέσα στο γιορτινό κλίμα του Σαββάτου θα περάσει σιγά σιγά στην καθημερινότητα των πολιτών και έτσι θα επιτευχθεί η εξοικονόμηση της ενέργειας που αποτελεί μέρος της λύσης κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ, στις 20.29 το φορτίο του δικτύου ανερχόταν στα 6.800 μεγαβάτ, ενώ μόλις ξεκίνησε η Ώρα της Γης έπεσε στα 6.500. Μία ώρα αργότερα το φορτίο του δικτύου αυξήθηκε και πάλι κατά 300 μεγαβάτ.

πηγή madata.gr

4 σχόλια:

  1. Καλημέρα molemou. Ελπίζω να κλείσατε και στο Μοναχο τα φώτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. MPA EDO TIPOTA DEN EGINE-ALLA KAI STHN ELLADA APO OTI DIABASA OLES OI LAMPES KAIGANE KANONIKA-TO DIABASES TO ALLO STH KATO ANARTISI TI LES 8A KANOUME TIPOTA OLI OI TRIKALINOI MAZI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα και από εμένα.
    Εύχομαι να΄σαι καλοτάξιδη στους ιστοχώρους.
    ΣΤΑΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή